:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

April 06, 2020   17:43

0

31

Tači tuži Bahtirija zbog "pretnji i ugrožavanja porodice"

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Kosova.

Tači je Bahtirijevu izjavu okarakterisao kao napad na ustavni poredak Kosova, nasilje nad visokim predstavnicima i podsticanje na "nejedinstvo i netoleranciju", prenosi prištinska Gazeta ekpres.

List podseća da je Bahtiri, inače član Samoopredeljenja, 20. marta izjavio da neće napustiti vladu bez izbora, da nikome neće dozvoliti da stranci otme vlast i pri tome spominjao "bratoubilačku politiku".

U krivičnoj prijavi Tači je napisao da je Bahtiri takvom izjavom uplašio javnost i uputio direktne pretnje "predsedniku Kosova", pokušavajući da promeni ustavni poredak, da svrgne najviše institucije na Kosovu i spreči predsednika da obavlja svoju dužnost.

"Uzimajući u obzir prirodu krivičnog dela, s obzirom na činjenicu da se ja i moja porodica osećamo ugroženim izjavom Bahtirija, tražim od institucija da preduzmu odgovarajuće radnje u skladu sa važecćim zakonodavstvom", napisao je Tači u prijavi.

Izvor: Танјуг

KiMTačiBahtirikrivična prijava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva