:

:

TV Most

clock

Jun 29, 2022   11:09

0

140

Tajić: Sačuvati istinu i duhovne temelje na KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić izjavio je sinoć u Velikom Ropotovu da se srpski narod i za ovaj Vidovdan susreće sa mnogobrojnim iskušenjima, prolazi kroz teškoće i nevolje, ali sa odlučnošću da sačuva istinu i duhovne temelje na Kosovu i Metohiji.

„Zato je važno naše zajedništvo. Tako čuvamo naše istorijsko pamćenje. To je vekovni putokaz kako da se izborimo sa raznim pritiscima kojima su kontinuirano izloženi naš narod i naše svetinje na Kosovu i Metohiji. Čuvajući naše prisustvo ovde gde je ishodište našeg pravoslavnog bića, ognjište našeg postojanja i gde su naše najveće svetinje, budimo uvek ponosni na svoju istoriju i vekovnu ukorenjenost na ovim prostorima“, izjavio je Tajić i naglasio da je Vidovdan ugaoni kamen našeg nacionalnog identiteta i nepresušno izvorište rodoljublja i slobodarstva.

Povodom Vidovdana, koji je i slava opštine Ranilug, poručuje da i u ovom trenutku važno da budemo okrenuti budućnosti u zajedničkoj težnji građana, države Srbije i Srpske pravoslavne crkve u stvaranju uslova za kvalitetniji i dostojanstveniji život svih naših ljudi na Kosovu i Metohiji.

Mir i stabilnost su, kako je rekao, preduslov za ekonomski razvoj države Srbije, a samim tim i spskog naroda na KiM.

„Kancelarija za Kosovo i Metohiju će nastaviti da kroz razvoj iznfrastrukture i izgradnju novih kuća i stanova, bolnica i domova zdravlja, vrtića i škola i otvaranje novih radnih mesta pomaže naš narod kako bi nam i ova godina donela boljitak i prosperitet“, kazao je Tajić na zatvaranju tradicionalne manifestacije „Vidovdanske svečanosti“ u Velikom Ropotovu.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMTajićKancelarija za KiMRopotovo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva