:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo odbrane

clock

Novembar 22, 2022   18:31

0

87

Taktička obuka izviđača Kopnene vojske

Pripadnici izviđačkih jedinica iz sastava Prve brigade kopnene vojske realizovali su raznovrsne sadržaje taktičke obuke specijalnih dejstava u rejonima van mirnodopske lokacije baziranja.

Reč je o važnom segmentu obuke, koja se u izviđačkim jedinicama realizuje tokom cele godine, kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost profesionalnog sastava za izvršavanje specifičnih namenskih zadataka, objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane Republike Srbije. 

Tokom višednevnih vežbovnih aktivnosti, izviđači su, u različitim vremenskim uslovima i na složenoj konfiguraciji terena, uvežbavali taktičke radnje, procedure i postupke prilikom osmatranja i prikupljanja obaveštajnih podataka, kao i organizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. 

Redovna obuka izviđačkih jedinica je raznovrsna i zahtevna, kako bi se izviđači uvežbali za brzo i efikasno reagovanje u situacijama u kojima se mogu naći prilikom realizacije zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda. Tako se na najbolji način održava visok nivo fizičke pripremljenosti i psihičke stabilnosti, kao i njihova sposobnost za uspešno rešavanje najtežih situacija.

Izvor: TV Most, Ministarstvo odbrane; Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbranekopnena vojskataktička vežba
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva