:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2019   13:29

0

213

Tapušković za RTS: Haradinaj će samo da prošeta do Haga

Odlazak Ramuša Haradinaja u Hag predstavlja vrhunsko diplomatsko-politički trik da se prevaziću teškoće oko taksi navodi za RTS advokat Branislav Tapušković. Uveren je da se sve to radi uz saglasnost velikih sila.

Branislav Tapušković je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da Ramuš Haradinaj nije podneo ostavku na mesto kosovskog premijera zbog poziva u Hag, kako je to on predstavio, već pod pritiskom velikih sila u vezi sa ukidanjem taksi.

"Haradinaj je izjavio da je ostavku podneo zato što je pozvan da ode pred taj sud. Sve ono što smo čuli nakon boravka Veseljija tamo ja sam uveren da se sve to radi da se dovede do situacije da budu ukinute takse koje je on uveo, ali ne po svojoj ideji već je i to jedna vrsta onih akcija koje se uvek preduzimaju uz saglasnost najvećih sila koje odlučuju o svemu što se tiče naše sudbine", objašnjava Tapušković. 

Dodaje da će se Haradinaj samo prošetati do Haga jer je tamo već dva puta odlazio.

"Haradinaj nije prvi koji odlazi u Hag, bilo ih je tamo već priličan broj. Svi su otišli u svojstvu osumnjičenog i svi su se vratili i mi do današnjeg dana nemamo ni jednu jedinu optužnicu bar da vidimo kako oni misle i koga da optužuju i za kakva dela", ističe Tapušković.

Dodaje da Haradinaj neće doći u obzir kao optuženi jer će uvek reći da je već odgovarao pred Haškim tribunalom.  

"Ramuš Haradinaj će se prošetati do Haga i vratiti se nazad kao i svi ostali. On više nikada neće doći u obzir kao optuženi jer će uvek reći da je već odogovarao pred Haškim tribunalom koji ga je oslobodio od optužbi za zločine na Kosovu i Metohiji, te da ne može da se protiv njega ponovo pokreće postupak", objašnjava Tapušković.

Dodaje da Hašim Tači kandidat za Hag. 

Izvor: RTS

TapuškovićHaradinajHag
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva