:

:

TV Most

Foto: Ministarstvo kulture

clock

Februar 04, 2015   12:05

0

132

Tasovac: Bolja vidljivost kulturnih ustanova

Tasovac je istakao da je neophodno jačanje i vidljivosti institucija, kao i dostupnosti kulturnih sadržaja što širem delu javnosti, i izrazio uverenje da će u sinergijskom delovanju Ministarstva i institucija ti ciljevi biti ostvareni.

"Zahvaljujem se svima na spremnosti da posvetite svoje vreme i uložite znanje i energiju u što bolje funkcionisanje nekih od najznačajnijih institucija kulture u zemlji. Važno je da javnost zna da ste se volenterski, bez ikakvih nadoknada, prihvatili posla i obaveza koji nisu nimalo laki. Postavljenje potpuno nespornih ljudi iz struke važan je korak ka potpunoj profesionalizaciji i boljoj vidljivosti kulturnog života", rekao je ministar.

U kratkom vremenskom periodu potrebno je definisati glavne prioritete svake pojedinačne ustanove poštujući njene specifičnosti, forsirati kvalitet u odnosu na kvantitet, pojačati međusobnu saradnju institucija kulture i maksimalno angažovati sve raspoložive resurse, zaključak je učesnika sastanka, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva