:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2021   20:15

0

65

Tedros: Istražiteljima SZO bili uskraćeni podaci u Kini

Istražiteljima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) koji su putovali u Kinu kako bi istražili poreklo epidemije koronavirusa bili su uskraćeni podaci, izjavio je danas generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.

Sjedinjene Američke Države, Evropska unija i druge zapadne zemlje su odmah pozvale Kinu da nezavisnim stručnjacima omogući potpuni pristup svim podacima o prvobitnoj epidemiji koja je izbila krajem 2019. godine, preneo je Rojters.

U završnom izveštaju, napisanom zajedno sa kineskim naučnicima, tim koji je predvodila SZO i koji je proveo četiri nedelje u Vuhanu i okolini u januaru i februaru naveo je da je virus verovatno prenet sa slepih miševa na ljude preko druge životinje i da postoji izuzetno mala verovatnoća da je uzrok pojave virusa curenje iz laboratorije.

"U razgovorima sa timom oni su naveli poteškoće sa kojima su se susreli u pristupu osnovnim podacima", rekao je Tedros i dodao da očekuje da će buduće zajedničke studije obuhvatiti pravovremenu i sveobuhvatniju razmenu podataka.

Izvor: T a n j u g

SZOTedros GebrejesusKinakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?