:

:

TV Most

clock

Novembar 06, 2022   23:14

0

120

Tek sledi “Staljingradska bitka” u Ukrajini, sačuvaćemo mir

Predsednik Aleksandar Vučić ukazao je večeras da sledi teško vreme, te da će sledeća zima biti još i teža od ove, jer u ratu u Ukrajini tek sledi “Staljingradska bitra”, zbog čega je važno da mi očuvamo mir i stabilnost.

“Predstoji ''Staljingradska bitka'' u Ukrajini, to je bitka za Herson, u kojoj će obe strane upotrebiti na 10.000 tenkova, letelica, raketne artiljerije… Zapad veruje da može Ruse da sruši u toj borbi, Rusija veruje da tako može da odbrani i sačuva ono što je zauzela i da rat privrede kraju. To će proizvoditi dodatne probleme i tenizje svuda”, upozorio je Vučić na TV Pink.

Zato je, poručio je, važno da sačuvamo mir i stabilnost, i zato je, kaže, on lično uvek bio neko ko je želeo da čeka i nije želeo da učestvuje u nekim ishitrenim potezima.

“Neki drugi su to po svaku cenu želeli. I kada nemate šta drugo, morate da budete uz svoj narod. Nastavićemo sa ovim naporima. Verujem da ćemo uspeti da sačuvamo i mir i stabilnost. Ne mogu da garantujem, jer to ne zavisi samo od nas, ali verujem. To je od ključnog značaja, jer onda možemo o svim drugim temama, da se prepiremo”, rekao je Vučić.

On je zahvalio političkim protivnicima koji su, kaže, bili korektni u izjavama po pitanju aktuelne situacije na KiM.

“Oni koji su bili korektni, partija Miloša Jovanovića, Dragana Ðilasa… Neko će sada da kaže da će svi oni u vladu. Ne, neće, jer o svemu drugom mislimo drugačije i smatram da bi nas politika mnogih od njih odvela u propast, ali moramo da primetimo da ima i onih koji nisu uvek lične i partijske interese pretpostavljali državnim”, rekao je Vučić.

On je naveo i da se svi stranci raspituju “da li bi Vučić stvarno uveo vosjku ili ne bi”.

“Sve moguće su pitali, ali kako to oni mogu da znaju… To nije pitanje zavere, to zavisi od situacije. Mogu da se konsultujem sa premijerkom, ministrom odbrane, načelnikom Generalštaba i ne moram da uvažim njihov stav, biće kako kaže vrhovni komdandant”, rekao je Vučić.

Zato, kaže, namerno i ne govori ništa.

“Ništa ne mogu da saznaju, ne mogu da mi uđu u glavu, i to ih strašno muči, inače bi odavno slomii Srbe. Nisu sigurni, pa neki kažu ''šta bi taj ludak uradio'', drugi ''suviše je pragmatičan da bi to uradio'', treći nešto treće, ali nije ni važno. Važno je šta ćemo da uradimo, kako će da žive Srbi na KiM i u celoj Srbiji”, rekao je Vučić.

Izvor: T a n j u g

VučićRusijaUkrajinarat
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva