:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 29, 2023   19:38

0

83

Teniseri Srbije u grupi sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom

Dejvis kup selekcija Srbije igraće u septembru sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom u grupnoj fazi finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Malagi.

Voljom žreba odlučeno je da Dejvis kup selekcija Srbije bude u Grupi C, čiji će domaćin biti Valensija od 12. do 17. septembra,

U grupi A koja će se igrati u Bolonji nalaze se Kanada, Italija, Švedska i Čile. U gripi B koja će se igrati u Mančesteru nalaze se Australija, Velika Britanija, Francuska i Švajcarska. U grupi D u Hrvatskoj sastaće se Hrvatska, Holandija, SAD i Finska.

Pobednici grupa i drugoplasirani napredovaće u finalnu fazu eliminacije u Malagi, koja je na programu od 21. do 26. novembra.

Troicki: Verujem da će svi naši teniseri biti spremni da se takmiče

Selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki izjavio je da veruje da će svi srpski teniseri biti spremi da se takmiče na finalnom turniru Svetske grupe Dejvis kupa u Malagi.

 foto: Starsport

,,Pre svega drago nam je da smo i ove godine u grupnoj fazi takmičenja Svetske grupe Dejvis kupa. U sličnoj smo grupi kao 2022, ponovo igramo u Valensiji i ponovo protiv domaćina Španije, kao i Južne Koreje koju izuzetno poznajemo. Novi protivnik je reprezentacija Češke. Smatram da možemo proći ovu grupu, verujem da će svi biti spremni da se takmiče. Siguran sam da možemo proći ovu grupu i plasirati se na završno takmičenje u novembru. Ukoliko naš teniser broj 1 Novak Đoković bude u ekipi sa njim definitivno možemo stići daleko na ovom takmičenju ", izjavio je Troicki, a preneo TSS.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva