:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2019   9:23

0

284

Teofilu Pančiću nagrada Fondacije "Tanja Petrović"

Novinar nedeljnika "Vreme" Teofil Pančić dobitnik je nagrade Fondacije "Tanja Petrović" za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, saopštio je Upravni odbor Fondacije.

"Čak i kada piše o politici, on piše o kulturi, u recenzijama knjiga govori nam o trenutku u kom živimo, u pozorišnim kritikama podseća nas šta se nalazi iza kulisa, kada objašnjava neki fenomen, razobliči nas kakvi jesmo", stoji u obrazloženju UO Fondacije.

Za Pančića, ističe se u saopštenju UO, kultura je polazište sa kojeg se svet oko nas posmatra i definiše.

"On govori kao što i piše - jasno, direktno, utemeljeno, pametno. Kada za sto godina neko bude hteo da zna šta se događalo, čitalo ili pisalo na ovim prostorima, najtačnije opise moći će da nađe baš u Teofilovim rečima", navedeno je u obrazloženju.

Zbog izuzetnog angažmana i kvalitetnog programa, specijalnu plaketu za entuzijazam Fondacija ove godine dodeljuje mladim organizatorima Bašta festa u Bajinoj Bašti.

Fondacija je osnovana u znak sećanja na prerano preminulu Tanju Petrović koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Dosadašnji laureati su filmski i književni kritičar Milan Vlajčić, radijski autor Žikica Simić, urednica i autorka emisije "Trezor" Bojana Andrić, novinar, rok kritičar i publicista Petar Peca Popović i teoretičar, pozorišni kritičar i umetnički direktor BITEF-a Ivan Medenica.

Pančiću će nagrada biti uručena 28. februara u Jugoslovenskoj kinoteci.

Izvor: RTS

Teofil PančićnovinarVremenagrada Tanja Petrović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva