:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2020   16:00

0

196

Tepavčević: Ne razmatra se uvođenje policijskog časa

Ne razmatra se mogućnost uvođenje policijskog časa i bilo kojih drugih mera ograničenja slobode kretanja u borbi sa virusom korona, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

Ona je navela da u ovom momentu takve mere nisu potrebne, da su one imale smisla na početku epidemije da se zaštiti najstarija populacija i da se pripremi zdravstveni sistem - nabave respiratori, testovi, izgrade privremene bolnice.

"U tom momentu to se pokazalo kao efikasna preventivna i protivepidemijska mera, što se odrazilo i na broj obolelih i umrlih koje smo imali", naglasila je ona.

Ističe da ćemo se još dugo boriti sa virusom korona, da je lična odgovornost veoma važna i da svi treba da se ponašamo kao da smo zaraženi.

"Sve zavisi od nas. Ne možemo da uspemo ukoliko svako u borbi protiv ovog virusa ne preuzme svoju ulogu", istakla je ona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će doći na naplatu okupljanja ovih dana u pojedinim gradiovima Srbije. On je na konferenciji za medije pokazao slike sa protesta u Beogradu, Novom Sadu, kao i okupljanja u Bujanovcu, na kojima se vidi da niko u jednoj masi ljudi ne nosi masku i da se ne drži rastojanje između okupljenih.

"Za posledicu, imaćemo povećan broj obolelih", rekao je Lončar i pozvao građane da poštuju mere zaštite, nose maske u zatvorenom prostoru, drže rastojanje na otvorenom.

Upitan da li je u Srbiji agresivniji soj virusa korona, ministar je rekao da se "na neproverene tvrdnje ne može odgovarati".

"Nije profesionalno i etički. Razgovaramo samo o činjenicama i što je dokazano", zaključio je on.

Izvor: Танјуг

Kisić Tepavčevićkoronaviruspolicijski čas
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva