:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 24, 2019   16:47

0

271

Tereza Mej poslednji put odgovarala na pitanja poslanika

Odlazeća britanska premijerka Tereza Mej poslednji put je, u toj funkciji, odgovarala na pitanja poslanika, poručivši da je srećna što mesto premijera predaje osobi koja je posvećena sprovođenju Bregzita i stvaranju "svetle budućnosti za ovu zemlju". 

Mej je naglasila da će nastaviti da radi kao poslanik dodajući da se raduje tome što će u budućnosti postavljati pitanja, prenosi Bi-Bi-Si. 

Poslanici su pohvalili njenu posvećenost kao premijerke i sve što je postigla po pitanju modernog ropstva, mentalnog zdravlja i privlačenju većeg broja žena u politiku.

Lider laburista Džeremi Korbin upitao je Mejevu da li će razmotriti da mu se pridruži u suprotstavlljanju "nesmotrenim planovima njenog naslednika". 

"Kao vođa partije, koja je prihvatila da joj je vreme isteklo, možda je sada vreme da i on učini isto", rekla je Mejova čime je izazvala veliku podršku svojih konzervativnih poslanika i uzvike "još".

Mnogi poslanici Laburista nezadovoljni su Korbinovim rukovođenjem, posebno njegovim rešavanjem dugotrajne krize antisemitizma unutar partije i pozicijom prema Bregzitu, preneo je Rojters. 

Medutim, on ima snažnu podršku medu lokalnim članovima partije, a i 2016. je preživeo pokušaj da bude svrgnut sa čela stranke.

Izvor: T a n j u g

Tereza MejVelika Britanijaposlanici
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva