:

:

TV Most

clock

Oktobar 30, 2020   11:41

0

113

Terorizam u Francuskoj, kompleksna istraga o do sada nepoznatim islamistima

Francuska policija uhapsila je jednu osobu zbog navodnih veza sa Tunišaninom koji je u Nici nožem ubio tri osobe. Istraga opisana kao "kompleksna", ubica i njegove veze do sada nisu imali dosijee u francuskim obaveštajnim službama.

Obaveštajne službe u Francuskoj, do sada, nisu imale nikakve informacije o Tunišaninu koji je nožem ubio tri osobe u Nici, piše Mond.

Jedina informacija koja je do sada isplivala u javnost jeste podatak da je ubica 9. oktobra stigao u Francusku iz Italije, kao i jedan dokument Crvenog krsta.

Ipak, francuska policija odmah posle napada uhapsila je jednu, za sada neimenovanu osobu, sa kojom je napadač navodno razgovarao dan pre ubistava.

Istražitelji su objasnili da u ovoj fazi pokušavaju da utvrde da li je ubica održavao kontakte sa terorističkim organizacijama.

Kao i pre nedelju dana u predgrađu Pariza, gde je nožem ubijen nastavnik, policija ni u ovom slučaju nije imala nikakve indikacije da bi se takav napad mogao dogoditi.

Predsednik Francuske Emanuel Makron je u četvrtak uveče rekao da će broj vojnika, koji patroliraju ulicama, sa 3.000 biti povećan na 7.000.

Izvor: RTS, Le Monde

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva