:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Februar 22, 2020   18:54

0

45

Terzić: Ostvarujemo ciljeve, nismo na teretu države

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je danas da klub ostvaruje postavljene ciljeve po pitanju rezultata, finansija i infrastrukture.

"Nastavili smo s daljom finansijskom stabilizacijom kluba, licencu Uefe dobijamo u roku, redovno izmirujemo sve obaveze, uspešno rešavamo stare nasleđene dugove. Organizovali smo se tako da sami obezbeđujemo novac za funkcionisanje kluba", rekao je Terzić na sednici Skupštine kluba u Beogradu.

Kako je naveo, problem funkcionisanja Crvene zvezde je jasno definisan.

"Ako hoćemo dobar sportski rezultat, s obzirom da imamo rashode u iznosu od oko 30 miliona evra, a sigurne prihode od samo 5,2 miliona evra (od Gazproma četiri i 1,2 od Telekoma), razliku od 25 miliona evra moramo sami obezbediti iz veoma nesigurnih izvora prihoda, a to su transferi igrača i bonusi od UEFA takmičenja. Već šest godina smo uspešni u tome i dokazali smo da ova uprava ima kapacitet da tako nastavi i u budućem periodu", rekao je Terzić.

On je istakao da Zvezda 90 odsto prihoda ostvaruje iz inostranstva.

"Nismo na teretu države i poreskih obveznika, funkcionišemo isključivo preko računa - bez sive zone, i sa zadovoljstvom na ime poreza uplaćujemo novac u budžet Republike Srbije.Ono što je takođe važno i što hoću da istaknem, jeste da smo konačno rešili dug prema Agrobanci", naglasio je predsednik Zvezde.

Terzić je dodao da klub petu godinu zaredom posluje finansijski pozitivno.

"To znači da smo svake godine do sada više zarađivali nego što smo trošili. To mora biti naš cilj i u narednom periodu. Mnogo smo uložili u infrastrukturu i nastavićemo da ulažemo. Preko sedam miliona evra do sada je uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. U ovoj godini smo renovirali zapadnu tribinu sa svim pratećim sadržajima, a završavamo i novu zgradu za teretanu, mediko blok i dnevni odmor igrača", istakao je Terzić.

On je poručio i da je Omladinska škola veliki ponos kluba i da će nastaviti i dalje da ulažu u nju.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva