:

:

TV Most

Foto: Танјуг/AP

clock

Jun 20, 2019   23:10

0

279

Težak poraz "orlića" u Trstu

Mlada reprezentacija Srbije potpuno nemoćna, nadigrana, poražena i ponižena u drugom kolu Evropskog prvenstva od Nemačke (6:1), čime je ostala bez ikakve šanse da prođe grupnu fazu takmičenja.

Pokušali su svi da zaborave šamar iz prvog kola, da pronađu optimizam i energiju za Nemce, ali je od mladih „pancera" pocrveneo i drugi obraz. I boli daleko više...

Posle prvih 45 minuta meča u Trstu - 3:0 za Nemce, 13 udaraca protivnika i 0 (slovima - nula) udaraca Srbije.

Prednost Nemaca je mogla biti ubedljivija, jer je neshvatljivo i neobjašnjivo kojom su brzinom dolazili od svog gola do šanse i udarca ka protivničkom.

Nekoliko puta su bili za malo neprecizni, jednom je prečka sačuvala gol Srbije...Posle prvog dela igre, Srbija je bila jedina reprezentacija na turniru koja nije postigla gol.

Rihter je postigao prvi gol, igrao se 16. minut. Greška Račića, Oztunali je proigrao Rihtera a ovaj reagovao u maniru iskusnog golgetera i smestio loptu u mrežu. U 30. minutu, slična situacija - Lukić je izgubio loptu, Nemci brzo došli pred gol, i akciju je završio Valdšmit.

Isti igrač je pogodio i sedam minuta kasnije, posle solo prodora i povisio na 3:0. Probao je selektor Đorović izmenom na poluvremenu da promeni nešto na terenu. Ušao je Ranđelović umesto Pantića.

Ali, bez previše efekta - nema ideje, nema šansi, nema igre... Nemci nisu bili previše zainteresovani za gol, ali su uspeli da uvećaju prednost. Daud je šutirao sa dvadesetak metara i savladao Radunovića u 70. minutu.

Deset minuta kasnije, brz kontranapad, Valdšmit još jednom postiže gol, čime je zaokružio het-trik. Srbija je uspela da postigne utešni pogodak do kraja, ujedno i prvi na prvenstvu. Daud je oborio Ranđelovića, a siguran sa bele tačke je bio Živković.

Za kraj meča, predivan gol Nemaca, najlepši na utakmici. Majer je preciznim udarcem sa distance matirao Radunovića u nadoknadi vremena i postavio konačan rezultat.

Nemačka ima šest bodova, Danska je na drugom mestu sa tri, koliko ima i trećeplasirana Austrija, dok je Srbija na poslednjem mestu bez bodova.

U poslednjem kolu Nemačka igra protiv Austrije, a Srbija protiv Danske. U narednu fazu takmičenja idu prvoplasirani iz tri grupe, kao i najbolji drugoplasirani.

Izvor: RTS

fudbalmlada reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva