:

:

TV Most

clock

Februar 12, 2024   14:03

0

47

Tim lekara za Hag predvodi generalni direktor UKC Srpske Vlado Đajić

Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić izjavio je da će kao neurolog predvoditi tim lekara koji će pregledati generala Ratka Mladića u pritvorskoj jedinici u Hagu.

"Vodim veoma stručan tim doktora, profesora, forenzičara, kardiologa i načelnika neurologije da utvrdimo da li su urađeni svi nalazi koji su bili potrebni i da li general prima adekvatnu terapiju", rekao je Đajić.

On je istakao da je cilj posete tima lekara UKC-a da vide da li ima propusta i da li mogu doprineti unapređenju zdravstvenog stanja generala Mladića, kao i da se uslovi u njegovo stanje i vide da li eventualno postoje pretpostavke da se leči na nekom drugom mestu.

Dodao je da žele da utvrde tačno stanje u kojem se general Mladić nalazi i da predlože terapiju.

Đajić je podsetio da lekari UKC-a već imaju iskustva kada je reč o posetama i pregledima haških optuženika, poput Stojana Župljanina i Miće Stanišića.

On je rekao da će troškove smeštaja i prevoza sami platiti.

"General to zaslužuje. Zaslužuje podršku i poštovanje čitavog naroda Republike Srpske, a i našeg zdravstvenog sistema", rekao je Đajić.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je danas da je važno da lekari UKC-a u Hagu pregledaju generala Mladića kako bi utvrdili njegovo pravo zdravstveno stanje i odredili pravovremeno lečenje.

"Imajući u vidu sva dosadašnja iskustva gđe imamo veliku sumnje u poštene i časne namere lekara u Haškom tribunalu, ovom posetom saznaćemo pravo zdravstveno stanje generala Mladića i bićemo sigurni u način lečenja koji oni odrede generalu", rekao je Egić, prenela je RTRS.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva