:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Januar 11, 2019   12:58

0

251

Tim za dijalog u problemu, Tači nije dostavio dokumentaciju

Tim Prištine za dijalog sa Beogradom nije uspeo da uspostavi koordinaciju sa predsednikom privremenih institucija Hašimom Tačijem koji je do danas trebalo da im dostavi dokumentaciju o dosadašnjim susretima i odlukama u tom procesu.

Tim je, prenosi Koha onlajn, od Tačija tražio da dostavi dokumentaciju radi izrade platforme koja će, između ostalog, predvideti princip da tokom nastavka dijaloga "nema pregovora o granici i integritetu Kosova".

List navodi da su svi napori tima da Tači ispoštuje dogovor billi neuspešni.

Tači, navodi Koha, nije ispunio obavezu u vezi sa razmenom informacija i dokumentacije.

U međuvremenu, kao krajnji rok za finalizaciju, kako se navodi, "državne platforme", koja će biti dostavljena parlamentu, određen je 15. januar.

Avni Arifi, koji je ranije bio zadužen za tehnički dijalog Beograda i Prištine, a sada jedan od članov tog tima zadužen za izradu pomenute platforme, rekao je za Kohu, da očekuje da će u naredna dva dana taj dokument biti finalizovan.

"Smernice za platformu su postojeći dokumenti koji su u skladu sa zakonom i ustavom, a koji su već odobreni od kosovskih vlasti", rekao je Arifi.

Inače, Dardan Gaši, takođe član prištinskog tima za dijalog, rekao je u intervju za KTV da dokumentacija nije dostavljena, da Tači nije na Kosovu, te da niko, pa ni vlada, ne zna gde se nalazi.

Kocijančić: Takse su kršenje sporazuma

Portparolka visoke predstavnice Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Maja Kocijančič je izjavila da odluka Vlade Kosova o uvođenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine predstavlja kršenje Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU, piše danas Zeri.

Maja Kocijančič je rekla da Srbija i Kosovo moraju odmah ispuniti obaveze vezane za dijalog o normalizaciji odnosa.

Zeri navodi da EU podržava zahtev Beograda da se dijalog sa Prištinom nastavi tek posle ukidanja taksi.

Izvor: Танјуг, FoNet

dijalog Beograda i PrištineKocijančićBriselEUMogeriniTačiKiMtakse

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva