:

:

TV Most

clock

Oktobar 03, 2021   13:09

0

124

Tiodorović: Neće biti zatvaranja, korona je sada individualna odgovornost

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da kovid više nije zdravstveni, već socijalno-psihološki problem.

 

"Ja sam lično govorio da moramo da sprovedemo hitno veoma oštru kontrolu mera sa kažnjavanjem i veoma obimnu vakcinaciju. A ostvario se najgori scenario i mi se sada nalazimo u situaciji da je ovo socijalno-psihološki problem", rekao je Tiodorović na TV Prva.

Ukazao je da je glavni problem slaba vakcinacija građana Srbije.

"Ovo je sada individualna odgovornost. Moramo da budemo svesni, jedini izlaz je vakcinacija. Da li možemo za 10 do 15 dana vakcinisati još 20 odsto populacije - deluje mi da ne možemo", rekao je Tiodorović.

On smatra da nove mere ne bi donele puno toga i dodaje da je medicinski deo Kriznog štaba svakodnevno u komunikaciji.

"U svakom slučaju neće biti zatvaranja. Zasedanje će biti ubrzo. Mi ćemo sigurno tražiti mnogo oštriju primenu mera i njihovu kontrolu. Pitanje je samo ko će to da kontroliše", istakao je Tiodorović.

On je postavio pitanje da li je normalno organizovati svadbe i proslave u ovoj situaciji i istakao da je potrebno da budemo svesni i individualno.

"Ne želimo da pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih nego da napravimo što bolje okolnosti da svi uskoro možemo da funkcionišemo normalno", rekao je Tiodorović.

Izvor: RTV, T a n j u g

Branislav Tiodorovićkoronavirusvakcinacija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva