:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 19, 2021   14:41

0

85

Tiodorović: Od ponedeljka moguće otvaranje škola za niže razrede

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da će najverovatnije od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede (od prvog do četvrtog razreda), a da će viši razredi osnovne škole i srednjoškolci nastaviti nastavu da prate onlajn i naredne nedelje.

On je za Танјуг rekao da će pozvati sve poslodavce da ukoliko je moguće dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

"Uputićemo i poziv da deca ostanu kod kuće sa roditeljima, ukoliko je to moguće. Moraćemo da ostavimo da rade škole za niže razrede, tu nema diskusije. Ostali će nastaviti još sledeću nedelju onlaj", rekao je Tiodorović.

Inače, medicinski deo Kriznog štaba danas ima konsultacije sa predstavnicima Vlade, nakon čega će se znati svi detalji o daljem radu škola.

Tiodorović navodi da lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu. Ali samo u pojedinim lokalnim samoupravama, ne u celoj Srbiji.

"Moramo da budemo realni da obezbedimo da roditelji mogu da rade", rekao je Tiodorović i podsetio na zakonsku odredbu da deca do 12 godina ne mogu sama da ostanu kod kuće.

On smatra da će eksponencijalni rast broj zaraženih za nekoliko dana da stane i da će sledeće nedelje, oko utorka ili srede, polako doći do zaravnjenja krive.

"Negde će to biti brže, negde sporije. To ne važi za Kraljevo koje ima strašan skok ili Novi Pazar koji je bezmalo u situaciji koju je imao letos. U tim lokalnim zajednicama se radi io visokom nepoštovanju mera koje su predviđene", rekao je Tiodorović.

O merama na granici za katolički Uskrs na sledećem štabu

O merama koje će važiti na granici tokom katoličkog Uskrsa, kada se očekuje dolazak velikog broja građana Srbije iz inostranstva, raspravljaće se na sledećoj sednici Kriznog štaba, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

On je za Tanjug rekao da su mere na granici tokom praznika važna tema i da se mora na sledećoj sednici precizirati.

"Mislim da ćemo morati ozbiljnije mere da preduzmemo, da li će to biti testiranje na granici, videćemo. Što se tiče stranih državljana tu nema dileme, oni koji dolaze moraju da imaju pi-si-ar negativan, poslednja 72 sata. Očekujemo veliki priliv naših državljana koji rade u Zapadnoj Evropi", rekao je on.

On je naveo da državljani Srbije koji rade u inostranstvu imaju ustavom zagarantovano pravo da uvek mogu da uđu u zemlju i bez pi-si-ar testa.

"Sigurno će biti preporuka za naše građane koji uđu bez pi-si-ar testa da moraju u samoizolaciju deset dana. Da bi to izbegli mogu da se testiraju i ukoliko imaju negativan pi-si-ar mogu istog dana da izađu iz samoizolacije. Kontrola će morati da bude rigorozna", naveo je on.

Izvor: Танјуг

Tiodorovićonlajn nastavaniži razredi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?