:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Jun 24, 2020   9:09

0

229

Tiodorović: Poslednji trenutak da se shvati ozbiljnost situacije

Poslednji je trenutak da građani shvate ozbiljnost situacije, s obzirom na porast broja obolelih od kovid-19, izjavio je danas epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da je poštovanje mera izuzetno važno, jer i oni koji ne osećaju nikakve simptome mogu da budu nosioci virusa.

Vrlo je važno, kako je naglasio, da su u svim domovima zdravlja zadržane kovid-ambulante.

Kako je rekao, najteža situacija je u Beogradu, Novom Pazaru i Vranju.

"Na jugu imamo mnogo pneumonija. Po podacima od juče, danas i jutros preko 60. Najteži bolesnici se zbrinjavaju u Kliničkom centru u Nišu. Trenutno se u kovid bolnici nalazi 85 pacijenata, 48 pozitivnih, a ovi drugi se proveravaju i testiraju", navodi šef Kriznog štaba.

U Kliničkom centru Niš trenutno je 85 pacijenata, ali prisustvo virusa nije kod svih potvrđeno, rekao je Tiodorović, koji očekuje da će se situacija smiriti.

Jedan od rizika, kako je zaključio, biće i finalna utakmica fudbalskog Kupa Srbije.

"Današnja utakmica predstavlja rizik, ali moram da istaknem da i manji skupovi poput - proslave rođendana i svadbi u zatvorenom prostoru predstavljaju rizik", ističe Tiodorović.

Govoreći o novim merama Kriznog štaba navodi da su to mere koje su i do sada bile u primeni, ali da je ovo sada podvlačenje ozbiljnosti situacije jer, kako kaže, neophodno je da stanovništvo bude svesno da smo u situaciji jednog talasa.

Ističe da su ove mere podsećanje na svu ozbiljnost prenošenja infekcije koja se i dalje održava.

Kako kaže, očekuje da će se građani ponašati savesnije sa obzirom na povećan broj novoobolelih. 

"Očekujem da će građani shvatiti da je ovo zadnji trenutak da uozbiljimo kompletnu situaciju. Nećemo imati potrebe da se vraćamo rigoroznim merama poput policijskog časa, ali moramo da budemo mnogo savesniji", poručuje Tiodorović.

Izvor: RTS

dr Branislav TiodorovićkoronavirusKrizni štab
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva