:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

April 14, 2020   23:12

0

95

Tiodorović: U Nišu situacija veoma ozbiljna i nepovoljna

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je večeras da je epidemiološka situacija u Nišu veoma ozbiljna i nepovoljna.

"U starom delu KC Niš ima 196 pozitivnih smeštenih u tri objekta, od toga je 17 na respiratorima. U novom delu koji smo sada takođe pretvorili u kovid bolnicu, najveću u Srbiji, imamo 272 pacijenta, među njima je i 151 pozitivan iz gerontološkog centra. Pored toga u hali 'Čair' je trenutno 196 pacijenata, kao i u hotelu, a pacijente imamo i u Studentskom domu pored Medicinskog fakulteta", rekao je Tiodorović za RTS.

On je dodao da Klinički centar ima još 460 postelja na raspolaganju za srednje i teške obolele.

"Ovo što se desilo u gerontološkom centru je veliki udar, 151 pacijent je ozbiljna brojka. To je ozbiljan udar koji treba izdržati, ovoga trenutka KC to prihvata", rekao je dr Tiodorović i dodao da se sprema i kovid bolnica u Leskovcu.

On je rekao da bi trebalo razmišljati da se ovo što je urađeno u Leskovcu možda primeni u drugim gradovima, ali je dodao da za sada nema potrebe.

"Pripremamo se da domove učenika otvorimo za lakše pacijente i da otvorimo i hotel 'Nais'. Time bi se smanjio pritisak na Klinički centar", rekao je Tiodorović.

On je istakao da su svi pogođeni smrću lekara Kliničkog centra u Nišu Miodraga Lazića, koji je preminuo od posledica koronavirusa. Uputio je saučešće porodici i rekao da je dr Lazić "zadužio ovaj narod".

Izvor: T a n j u g

dr Branislav TiodorovićkoronavirusKC Niš
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?