:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Novembar 26, 2020   10:13

0

38

Tiodorović: Zaravnjenje krive oko 3. ili 4. decembra

Ako svi zajedno budemo sprovodili mere zaštite do 3. ili 4. decembra moći ćemo da stvorimo situaciju da se kriva zaravni, izjavio je član Kriznog štaba za suzbijanje infekcije kovid-19, epidemiolog prof. dr Branislav Tiodorović.

 

On je za TV Prva rekao da se povoljnjiji rezultati ne mogu očekivati pre, jer je potrebno najmanje 10 do 12 dana primene mera da se vide rezultati toga.
Procenio je da nam sledi teška situacija do kraja ove sedmice, tokom vikenda i sledeće sedmice ali da bi uz odgovorno ponašanje mogli imati lagano spuštanje krive u decembru, u početku meseca manje a posle više, sa povremenim pikovima niskog intenziteta a da bi mnogo mirniju situaciju mogli imati i za Novu godinu.
On je ukazao da su medicinski članovi Kriznog štaba još u septembru ukazivali da bi situacija mogla postati teška i da je u oktobru trebalo preduzimati mere. "Bilo je pitanje hoćemo li ostaviti splavove, noćne klubove, sa svim onim strašnim snimcima koje smo gledali da rade ili ne. Neki su zamenili ekonomiju sa onim što ne predstavlja ekonomiju" rekao je on.
Dodao je da važno da svi rade ali da je trebalo poštovati prioritete a to je proizvodnja.
Istakao je da nam je ovoga trenutka najveći prioritet zdravlje, jer samo zdravi ljudi mogu da rade i proizvode.
"Sada imamo sve posledice onoga što se nije sprovodilo i shvatalo ozbiljno, jer mnogi nisu razumeli o čemu se radi i sada se njihovo ponašanje odrazilo na sve", rekao je Tiodorović.
On je ocenio da nema opravdanja da se sada uvodi policijski čas i vanredno stanje nego da se samo sprovode mere.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva