:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2019   16:31

0

228

Tirana, desetine uhapšenih u ulici Džordža Buša

Albanska policija saopštila je da su, posle demonstracija opozicije održanih u nedelju, uhapšene ukupno 42 osobe optužene za nasilje protiv policije i državnih institucija. Ranije je saopšteno da je tokom sukoba u Tirani povređeno deset policajaca i demonstrant.

"Na osnovu dokaza, snimaka i izveštaja sa lica mesta, zbog događaja u ulici Džordža Buša uhapšene su 42 osobe", navela je albanska polcija, dan pošto su se demosntranti sukobili sa snagama bezbednosti u centru Tirane. Još 17 osoba pritvoreno je zbog "učešća u nelegalnim okupljanjima".

Policija je intervenisala vodenim topovima i suzavcem u trenutku kada je grupa demonstranata pokušala da se dodatno približi zgradi parlamenta.

Protesti, koji već mesecima potresaju Albaniju, još jednom su u nedelju izmakli kontroli uprkos pozicima SAD i EU da se protivnici vlade Edija Rame uzdrže od nasilja.

Pristalice opozicije, prevođene Demokratskom partijom, okupile su se kod glavne zgrade vlade, optužujući premijera Edija Ramu za korupciju i veze sa organizovanim kriminalom. Traže da Rama podnese ostavku i da se formira prelazna vlada, koja će sprovesti prevremene parlamentarne izbore.

Izvor: Танјуг

Tiranaprotest
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva