:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2019   18:50

0

238

Tirana, spasavanje ministra od demonstranata

Pristalice opozicije, koje su ponovo blokirale parlament, napale ministra i poslanika na ulazu u ovu zgradu. Demonstranti gađali policiju bojom, flašama i dimnim bombama. Policija odgovorila suzavcem. Nema povređenih.

Grupa demonstranata, koji su u utorak još jednom blokirali zgradu albanskog parlamenta, napali su ministra Blendija Klosija i poslanika Paulina Strekaja, ali je policija uspela da spreči teži incident, javljaju albanski mediji.

Prethodno, pristalice opozicije su flašama, bojom i dimnim bombama gađali policajce, koji su tokom protesta pokušavali da ubede demonstrante da se uzdrže od nasilja.

"Poštovani građani, molimo vas ostanite mirni. Prestanite sa nasiljem. Policija će se držati zakona", obratio se demonstrantima jedan od šefova policije, a pripadnici policije su nedugo zatim na demonstrante ispalili nekoliko patrona suzavca.

Novi protest opozicije na brzinu je organizovan pošto je predsednik parlamenta Gramos Ruči zakazao sednicu predsedništva, na kojoj se dogovara dnevni red zasedanja skupštine. Na toj sednici odlučeno je da sednica bude održana u utorak posle podne.

Pristalice albanske opozicije već nedeljama protestuju tražeći ostavku premijera Edija Rame. Poslanici iz redova demokrata su prošle sedmice vratili mandate, pokušavajući na taj način da ubrzaju pad vlade.

Opozicija ima 44 od ukupno 140 poslaničkih mesta u parlamentu, pa samim tim ne predstavlja ozbiljnu pretnju vladi Edija Rame, koju podržava 78 poslanika.

Poslanici opozicije su u nekoliko navrata napuštali parlament, ali se i vraćali u poslaničke klupe posle ubeđivanja zapadnih diplomata.

Izvor: RTS

Tiranademonstrantiministar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva