:

:

TV Most

Foto: RTV Gračanica

clock

Februar 25, 2020   18:48

0

223

TO Gračanice zadovoljna interesovanjem posetilaca na Sajmu turizma u Beogradu

Na 42. Međunarodnom sajmu turizma održanom od 20. do 23. februara u Beogradu, u okviru štanda Kancelarije za Kosovo i Metohiju predstavljeni su turistički potencijali opštine Gračanica.

Turistički poslenici Gračanice su, kako ističu, izuzetno zadovoljni interesovanjem posetilaca za ono što su predstavili na ovoj prestižnoj turističkoj manifestaciji.

„To je predstavljanje naše opštine potencijalnim turistima koji će, nadamo se, u narednom periodu posetiti Gračanicu. Svake godine se trudimo da imamo određeni program, ranije smo imali predstavljanje tradicionalne kuhinje iz naših lokalnih restorana, tradicionalne igre i sve je to deo materijalne i nematerijalne kulturne baštine koju nudimo turistima. Ubuduće ćemo se fokusirati i na naše običaje“, kazao je direktorTurističke organizacije Gračanice Boban Petrović.

On je istakao da TOG u poslednje vreme radi i na pripremi tzv. propovedanja vodiča, odnosno obuke vodiča koji će na poseban način, u prilagođenim odorama-odelima prezentovati naš manastir, tradicionalnu kuhinju, itd.

„To je jedan poseban vid prezentacije kulturnog nasleđa i celokupne turističke ponude i nadamo se da će predstavljanje našeg kraja biti interesantno turistima i da ćemo ih i na taj način naterati da se opet vrate i posete nas ponovo“, kazao je Petrović.

Pored interesovanja turista za posetu našim srednjevekovnim manastirima, posetioci Međunarodnog sajma turizma u Beogradu pokazali su i veliku zainteresovanost i za obilazak ostale kulturno-istorijske baštine na KiM.

Izvor: RTV Gračanica

KiMTO GračanicaMeđunarodni sajam turizma
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva