:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk

clock

Septembar 18, 2020   20:29

0

164

Todić: Opštinsko rukovodstvo intenzivno radi na rešavanju decenijskih problema građana

Predstavnici opštine Leposavić na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem obišli su danas radove na sanaciji i asfaltiranju puta od sela Kamenica prema selu Vuča, koji se realizuje u okviru projekta "Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnih nekategorisanih puteva na teritoriji opštine Leposavić".

Prilikom obilaska radova na rekonstrukciji i asfaltiranju puta koje se odvija na dve lokacije, u ukupnoj dužini od 2000 metara, Todić je iskoristio priliku da se u razgovoru sa meštanima ovih sela upozna sa njihovim potrebama i problemima sa kojima se susreću, navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu "Leposavić Portal".

Tokom razgovora sa meštanima, dodaje se, bilo je reči o realizaciji samog projekta i značaju te deonice puta koja se inače po prvi put asfaltira od postojanja ovih sela i od velikog je značaja za ostanak i opstanak ovih sela jer u njima živi veliki broj mladih bračnih parova i dece.

U razgovoru sa meštanima, Todić je govorio i o planovima za narednu godinu kao i mogućnostima za realizaciju projekata koji su od značaja za unapređenje i poboljšanje kvaliteta života meštana pomenutih sela, ističe se u objavi.

Napomenuo je da se pored radova na ovom putnom pravcu, istovremeno odvijaju radovi na dve deonice puta u selu Ostraće, do crkve i zaseoka Parlin Potok, u selu Gornje Jarinje zaseok Galačnik, kao i na putu od sela Borova do sela Drenove, kao i u urbanom delu Mesne zajednice Lešak u Karađorđevoj ulici.

"U saradnji sa državom Srbijom na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, Vladom Republike Srbije i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, nastojimo da rešimo decenijske probleme naših meštana, da odgovorimo njihovim potrebama, obezbedimo sredstva i asfaltiramo put do svakog sela, svake kuće i stvorimo što kvalitetnije uslove meštanima opštine Leposavić koji žive na selu, sa ciljem razvoja naših sela i obezbeđivanju održivog ostanka i opstanka", poručio je Todić.

Istakao je da su predstvanici opštine Leposavić svakodnevno na terenu i u razgovoru sa meštanima pripremaju plan i program za realizaciju projekata i rešavanje gorućih problema, jer je zadatak i obaveza lokalne samouprave, dodao je, da brinu o svakom selu, svakoj ulici, svakom stanovniku, bez obzira gde živi i obezbedi što kvalitetnije uslove za život.

Pored toga, naveo je da opština Leposavić u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju i Vladom Republike Srbije svake godine sprovodi programe za podsticaj razvoja poljoprivrede i stočarstva u sve tri mesne zajednice, Leposavić, Lešak i Sočanica i da će se taj trend nastaviti i u budućnosti, kako bi meštanima pored boljih uslova i infrastrukture omogućili da prošire proizvodnju i obezbede bolje materijalno stanje.

Todić je najavio, dodaje se, da će narednih dana krenuti radovi na rekonstrukciji visećeg mosta preko reke Ibar u selu Kamenica koji je od velikog značaja, a koji je inače dotrajao.

Meštani sela Kamenica i Vuča, ovom prilikom su izrazili neizmernu zahvalnost rukovodstvu opštine i predsedniku Todiću, kao i Republici Srbiji na čelu sa predsednikom Vučićem koji nesebično brinu o njima i ulažu maksimalne napore kako bi im obezbedili što kvalitetnije uslove za život, što još jednom dokazuje državotvornu politiku prema stanovništvu sa prostora Kosova, navodi se u objavi.

Izvor: Kosovo Onlajn

LeposavićZoran Todić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva