:

:

TV Most

clock

Jul 08, 2019   15:15

0

412

Todić: Prodavnice na severu bolje snabdevene

Predsednik Opštine Leposavić Zoran Todić izjavio danas da su prodavnice na severu Kosova i Metohije u poslednja tri-četiri dana bolje snabdevene prehrambenim proizvodima iz centralne Srbije, ali da je situacija neizvesna i da se ne može govoriti ni o kakvoj normalizaciji prilika u tom delu pokrajine.

"Sadašnja situacija je prilično neizvesna i daleko od normalne, jer Priština je pojačala prisustvo svojih organa na severu KiM. Kontrole su česte i vrlo rigorozne, i, da budem sasvim iskren, nisam siguran koliko dugo će dobavljači uspevati da se dovijaju i građanima obezbede osnovne životne namirnice", rekao je Todić za Tanjug.

Todić je dodao da je, prema informacijama kojima raspolaže, slična situacija i u opštini Zubin Potok, budući da je reč o dve opštine koje se svojim velikim delom oslanjaju na centralnu Srbiju i da preko njih vode svi putevi i pravci snabdevanja prema Kosovskoj Mitrovici.

Prema njegovim rečima, jedini način da se prilike na terenu koliko-toliko normalizuju kada je reč o snabdevanju jeste da se povuku takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, jer odlukama Prištine, čije su najveće žrtve obični građani, stvara se, kako je rekao, "zla krv" i produbljuje jaz i nepoverenje između Srba i Albanaca.

"Ne možete nikoga ovde naterati ni na šta tako što ćete da ga izgladnjujete i oskraćujete mu osnovna ljudska prava. Srbi su ovde spremni da odlučno stanu u odbranu svojih interesa, što su i prošle nedelje dokazali dvodnevnim protestom kada su solidarno bile zatvorene sve srpske prodavnice na severu", istakao je Todić.

Izvor: Танјуг

Todićsnabdevanjesever KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva