:

:

TV Most

clock

Februar 11, 2021   16:10

0

157

Todić: Zapošljavanje mladih prioritet opštinskog rukovodstva i države Srbije

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i v.d direktora Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Kosova i Metohije Verica Ćeranić dodelili su u 60 ugovora licima koja će biti angažovana po osnovu programa 'Moja prva plata'.

„Danas smo u Leposaviću u okviru programa „Moja prva plata“ a koji sprovodi Nacionalna službe za zapošljavanje dodelili  Ugovore za 60 naših stanovnika, mladih ljudi kojima je ovo prvo radno iskustvo i ono što je jako bitno, država Srbija ulaganjem u zapošljavanje mladih, ulaganjem u infrastrukturu, ulaže u stvaranje što kvalitetnijih i boljih uslova za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, taj boljitak osećaju i stanovnici naše opštine“, rekao je predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić.

„Danas je 60 lica sa područja opštine Leposavić uključeno kroz ovaj projekat uz podršku Vlade Republike Srbije i nadležnog ministarstva, kao i uz podršku predsednika Aleksandra Vučića. Nadam se da su deca jako sreća i zadovoljna, da će u narednih 9 meseci steći neka nova znanja koja će im dati šansu da budu konkurentni na tržištu rada“, rekla je v.d direktora Pokrajinske službe za zapošljavanje AP Kosova i Metohije Verica Ćeranić.

„Divno je kada mi mladi,vidimo da smo podržani od države Srbije i rukovodstva naše opštine. Moja prva plata, pruža nam veliku mogućnost i šansu za dalje zapošljavanje, dalje napredovanje u poslu“, rekao je Mladen Milenković.

U cilju podsticanja zapošljavanja mladih, Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za učešće u programu 'Moja prva plata', koji je bio predviđen za lica ispod 30 godina koja nemaju radnog iskustva i imaju stečeno visoko i srednje obrazovanje. Ugovori koji su danas dodeljeni potpisani su na period od 9 meseci i pomenuta lica će za taj period ostvarivati nadoknadu u visini od 20000 dinara sa srednjom i 24000 dinara sa visokom stručnom spremom.

Izvor: TV Most, Leposavić portal

KiMTodićLeposavićMoja prva plataĆeranić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva