:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Januar 02, 2020   13:46

0

764

Todosijević uručio ključeve nove kuće porodici Jovanović u Banovom Dolu

Za tročlanu porodicu Jovanović iz Žerovnice danas je srećan dan. Od predsednika Privremenog organa Opštine  Zvečan, Ivana Todosijevića, kao novogodišnji poklon dobili su ključeve svoje nove kuće, u kojoj će dočekati Božić.

Milica Jovanović je samohrana majka dve devojčice sa kojima je živela u porodičnoj kući muževljevih roditelja koja je bila mala za sve njih.

Devetogodišnja Andrea i osmogodišnja Anđela su neretko do škole pešačile dva kilometra. Sada kada su dobile svoj novi dom biće im mnogo lakše i lepše.

Milica se zahvalila Opštini i društvu što su joj omogućili da sada uživa sa svojim devojčicama u novoj kući koja je bliže školi.

I devojčice su oduševljene kako kućom tako i novim stvarima koje se spremaju da kupe kako bi ulepšale prostor u kome će da žive sa svojom mamom.

Kuća u Žerovnici od 60 kvadrata izgrađena je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Opštine Zvečan.

“Andrea i Anđela su danas ušle u svoj novi dom. Zahvaljujući drugovima njihovog tate pokrenuta je inicijativa izgradnje doma ovoj porodici. Opština Zvečan je podržala inicijativu, obratili smo se Kancelariji za KiM  koja je istog trenutka opredelila sredstva za realizaciju ovog projekta”, objasnio je predsednik Privremenog organa Opštine Zvečan Ivan Todosijević.

On je rekao da je za manje od četiri meseca kuća izgrađena i da će porodica moći Božić da dočeka i proslavi u svom domu.

“Opština će i dalje nastojati, zajedno sa Kancelarijom za KiM, da se obećanje predsednika Aleksandra Vučića ispuni i da država bude prisutna u svakom domu na Kosovu i Metohiji”, rekao je Todosijević.

On je istakao da će Opština sutra kupiti stvari i, prema želji ukućana ,opremiti dečju sobu.

Prijatelji ove porodice radili su fine radove na ovoj kući a dnevnica, koje su dobili za obavljen posao, odrekli su se u korist Andree i Anđele.

Izvor: TV Most

KiMZvečanTodosijevićnova kućaJovanovićiBanov Do
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva