:

:

TV Most

clock

Maj 31, 2021   14:17

0

129

Tomašević: Očekujem civilizovan prenos vlasti u Zagrebu, odsad nema nedodirljivih

Novi gradonačelnik Zagreba iz zeleno-leve koalicije Možemo, Tomislav Tomašević u prvom intervjuu nakon izbora rekao je da očekuje da će prenos vlasti u prestonici Hrvatske biti civilizovan.

Zagreb je posle dve decenije dobio novog gradonačelnika.

Tomašević je rekao da će u narednim danima paralelno razgovarati s SDP-om o saradnji za većinu u zagrebačkoj skupštini i voditi razgovore s gradskim čelnicima i upravom Zagrebačkog holdinga, na osnovu čega će ići u tranziciju prema novom modelu upravljanja gradom koji će se odvijati u nekoliko faza.

Osvrćući se na kampanju koju je protiv njega vodio protivkandidat Domovinskog pokreta Miroslav Škoro koja je, kako je ocenio, posebno prošle dva nedelje bila "prljava", Tomašević je u intervjuu Hini rekao da ne bi voleo tako nešto ponovi na bilo kojim izborima u Hrvatskoj.

Istakao je da od postojeće gradske vlasti očekuje civilizovani prenos vlasti, a najviše ga zanima finansijsko stanje grada, ali i da grad nastavi da funkcioniše.

Poručio je da od sada nema više nedodirljivih i da želi da bude gradonačelnik svih Zagrepčana.

"Ako nepropisno parkiram auto, očekujem da me kazni zaposlenik "Zagrebparkinga" ili komunalni redar, ovisno o situaciji. Ako to napravi moja zamjenica ili zamjenik, moja supruga, isto", napomenuo je Tomašević.

Dodao je da mu je to izuzetno bitno i to će građani osetiti odmah.

"Svojim ćemo se načinom upravljanja gradom potruditi zaslužiti odobravanje i onih građana koji nisu izašli na izbore ili su glasali za druge kandidate", rekao je Tomašević.

Izvor: RTS, Index.hr

HrvatskaZagrebTomislav Tomašević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva