:

:

TV Most

clock

April 24, 2019   10:27

0

152

Tomislav Nikolić pozvao kineski "Sunlon Grup" da ulaže u Srbiji

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić obišao je kinesku kompaniju "Sunlon Grup", koja je kineski lider u stočarstvu i oblasti proizvodnje, prerade i prodaje poljoprivrednih proizvoda.

 

Tomislav Nikolić je, pozivajući "Sunlon Grup" na zajedničku saradnju, upoznao predsednika kineske kompanije sa uslovima prehrambene proizvodnje u Srbiji.

"Mi u Srbiji imamo dobre klimatske uslove i naša zemlja je plodna, posebno u Vojvodini, gde imamo ogromne površine zemlje u vlasništvu države, koje se mogu zakupiti na duži vremenski period. U Srbiji može da se proizvede najkvalitetnije mleko, meso, voće", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima i dosadašnje kineske investicije u Srbiji veoma uspešno realizovane.  

Predsednik kompanije "Sunlon Grup" Vang Guofeng upoznao je Nikolića sa radom kompanije, ističući da ona danas predstavlja kineskog inovatora u pogledu prehrambene proizvodnje, prerade i trgovine, sa godišnjim profitom od 13 milijardi dolara.

Ta kompanija, kako je naveo, poseduje 10 firmi izvan Kine, tri velika naučno-istraživačka centra, sarađuje sa 11 internacionalnih kompanija i proizvodi preko 600 proizvoda.

"Sunlon Grup" svrstava se u 500 najboljih preduzeća u Kini i kao kompanija sa sedištem u Pekingu, stvara pozitivnu sliku tog grada u oblasti poljoprivrede i prehrambenoj industriji, naglasio je Guofeng.

Nikolić je u utorak, uoči Samita "Pojas i put" koji se održava od 25. do 27. aprila, otvorio Forum o investicionim projektima u Srbiji, na kojem je učestvovalo više od 20 kineskih kompanija zainteresovanih za investiranje u Srbiju u oblasti energetike, infrastrukture, saobraćaja i poljoprivrede.

Izvor: RTS

Tomislav NikolićKinaPojas i putSunlon grup
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva