:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

SAD

clock

Mart 25, 2023   10:56

0

73

Tornado na jugu Amerike odneo 14 ljudskih života

Snažan tornado pogodio je sinoć ruralne oblasti američke savezne države Misisipi i odneo najmanje sedam ljudskih života i izazvao razaranja duž svoje putanje u dužini od oko 160 kilometara, saopštile su federalne i lokalne vlasti.

Tornado je uništio brojne objekte i onesposobio elektrodistributivnu mrežu, navodi se u izveštaju Nacionalne meteorološke službe, preneo je ranije AP.

Olujno vreme donelo je i grad veličine loptica za golf u nekoliko država na jugu SAD zbog čega su vlasti izdale upozorenje na "opasnost po živote ljudi".

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado prouzrokovao značajnu materijalnu štetu u području udaljenom 96 kilometara severoistočno od Džeksona, u državi Misisipi. Gradovi Silver Siti i Roling Fork pretrpeli su razaranja od tornada koji je nastavio da se kreće dalje u pravcu severoistoka brzinom od 113 kilometara na sat bez slabljenja, ka Alabami u pravcu gradova Vajona i Ejmori.

Pozivajući se na izvor u Agenciji za upravljanje vanrednim situacijama Misisipija, američka TV mreža ABC je prenela da su u toku operacije potrage i spasavanja u okruzima Šarki i Hamfris, prenosi Rojters.

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva