:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2020   17:00

0

97

Trajković: Migrant iz Maroka priveden i predat jedinici za migracije u Prištini

U autobusu koji saobraća na relaciji Priština -Gnjilane, rano jutros primećena je osoba koja se krila u predelu motora, a slučaj je prijavljen Policijskoj stanici u Gračanici.

Komandir Policijske stanice Bratislav Trajković, kaže da se radi o migrantu iz Maroka, koga je jutros prijavio vozač autobusa.

“Rano jutros primili smo poziv od vozača autobusa,  na relaciji Priština -Gnjilane, koji je prijavio lice  sakriveno u predelu motora  autobusa. Lice je privedeno i utvrđeno je da se radi o migrantu iz Maroka, a isto smo dalje predali jedinici za migracije u Direkciji policije u  Prištini”, kaže Trajković.

Trajković kaže da ovo lice je već registrovano u migracionom  centru i da na teritoriji Kosova boravi već 20 dana, ali da ne zna sa kakvom se namerom sakrivao u autobusu.

Tokom 2019. godine na Kosovo je ilegalno ušlo oko 911 osoba, kako se pretpostavlja  mahom Sirijaca, jer niko od njih nema lična dokumenta, a ovo je prvi incident sa migrantima prijavljen na teritoriji opštine Gračanica.

Pretpostavke su da je migrant iz Maroka želeo da se neprimećeno preveze do Gnjilana, a onda se nekako domogne Srbije i eventualno Evrope.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicamigrant
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva