:

:

TV Most

Foto: RTV KiM

clock

Januar 12, 2021   13:47

0

174

Trajković: Planira se dezinfekcija poplavljenih područja

Situacija u regionu reke Sitnice je i dalje teška, sada dolazi veća količina vode u selo Batuse, kaže direktor Odeljenja javnih službi u Opštini Gračanica Vladica Trajković. On je za RTV Kim kazao da će se danas formirati komisija za procenu štete od poplava, kao i da će uskoro početi dezinfekcija područja zahvaćenih vodom.

Trajković kaže da u Batuse voda dolazi iz pravca Skulaneva, Lepine i Radeva i da su mašine još na terenu. Meštanka Gordana Toskić je prethodno kazala da je poplaveljno nekoliko kuća i seoska ambulanta.

„Mašine su tamo još. Popravljali smo bankinu u Lepini. U Radevu smo otvorili deo bankine da voda iz sela uđe u Sitnicu pošto je u tom delu došlo do opadanja nivoa reke. Radimo na tome da što više vode izvučemo ljudima iz dvorišta, da bi šteta bila što manja“, kazao je Vladica Trajković za RTV Kim.

On očekuje da se tokom dana formira opštinska Komisija za procenu štete u poplavljenim područjima. „Nakon toga ćemo moći da kažemo kolika je prava šteta“.

„Mi možemo da čistimo reku, kao što smo čistili na većini mesta, međutim, kada dođe tolika količina vode koju ne pamte ni ljudi od 80 godina, niti rečna korita mogu da je prihvate, onda tu ne može da se uradi nikakva preventiva“.

Trajković kaže da se već razmatralo pitanje dezinfekcije područja koje je zahvatila voda. „Da ljudima dezinfikujemo kuće u kojima je ušla voda, dvorišta, objekte unutar školskih dvorišta, radićemo na sanaciji svega“.

Direktor Odeljenja javnih službi je posebno pohvalio angažovanje JKP „Ekologija“ koje je poslednjh dana priteklo u pomoć u borbi protiv poplava.

Izvor: RTV KiM

KiMGračanicapoplavedezinfekcijaVladica Trajković
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva