:

:

TV Most

Foto: Si-En-En

clock

Jun 30, 2019   8:27

0

259

Tramp i Kim Džong Un zakazali iznenadni susret danas u demilitarizovanoj zoni

Donald Tramp je sleteo u demilitarizovanu zonu između dve Koreje, pošto je severnokorejski lider Kim Džong Un prihvatio poziv američkog predsednika da se sretnu na liniji razdvajanja, mestu koje do sada nije posetio nijedan predsednik SAD.

Donald Tramp potvrdio je obraćajući se medijima da će se danas u demilitarizovanoj zoni sresti sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom.

Američki predsednik mu je u petak uputio javnu poruku na Tviteru da dođe makar da se rukuju na granici tokom današnje Trampove posete tom mestu, gde odlazi sa predsednikom Južne Koreje Munom.

Severna Koreja nije do sada objavila nikakav komentar na mogućnost susreta.

Nema dodatnih informacija o tome kako bi taj susret mogao da izgleda i koliko bi mogao da traje.

Za sada se, prema najavama američkog predsednika, očekuje samo rukovanje i kratak razgovor na granici.

Tramp je izjavio da nema nikakav problem i da nogom stupu na teritoriju Severne Koreje ukoliko ga Kim Džong Un bude pozvao da, makar formalno, pređe granicu. 

Tramp i Kim sreli su se do sada dva puta, u Singapuru i Vijetnamu, ali ti susreti nisu doneli očekivani napredak, pre svega po pitanju nuklearnog programa Severne Koreje i ukidanja međunarodnih sankcija toj zemlji.

Donald Tramp nalazi se u poseti Južnoj Koreji neposredno posle samita G20 u Japanu gde je, između ostalog, imao susrete sa predsednicima Rusije i Kine, Vladimirom Putinom i Si Đinpingom.

Tramp je ove susrete ocenio kao uspešne.

Izvor: RTS

TrampKim Džong Unsusretdemilitarizovana zonaSeverna KorejaSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva