:

:

TV Most

Foto: Rojters

SAD

clock

Mart 30, 2020   8:56

0

133

Tramp: Moglo bi da premine 100.000 ili više ljudi u SAD

Američki predsednik Donald Tramp prvi put je u nedelju priznao da bi u SAD od korona virusa moglo da umre 100.000 ili više ljudi, ocenivši da ukoliko broj smrtnih slučajeva ostane 100.000 ili bude manji, to znači da je urađen "jako dobar posao".

Tramp je te procene izneo komentarišući navode američkog stručnjaka za infektivne bolesti Entonija Faučija, koji je rekao da bi 100.000 ili više Amerikanaca moglo da premine od posledica virusa, prenosi CNN.

Tramp je tokom konferencije za novinare rekao da je primio "najtačniju" ili "najsveobuhvatniju" studiju o potencijalnoj stopi smrtnosti od Covida-19.

On je dodao da bi moglo da premine 2,2 miliona ljudi, "ako ne radimo ono što radimo".

"Ako možemo da spustimo taj broj na 100.000, to je užasan broj, možda čak i manje, svi mi, svi zajedno uradili smo jako dobar posao", rekao je Tramp.

Tramp je istakao da bi stopa smrtnosti u SAD, koja se udvostručila u periodu od četvrtka do nedelje, mogla da dostigne vrhunac u roku od dve nedelje, a da bi situacija mogla da se smiri do 1. juna.

Predsednik SAD je odlučio da produži preporuku socijalnog distanciranja širom zemlje za 30 dana, nakon što su stručnjaci upozorili na opasnost od širenja korona virusa.

Početnih 15 dana preporučenog socijalnog distanciranja ističe danas.

Izvor: Танјуг

koronavirusSADTramp
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva