:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Novembar 12, 2020   18:48

0

339

Tramp na Tviteru: Imam 73.000.000 glasova

Američki predsednik i republikanski kandidat Donald Tramp ponovo je objavio niz poruka na Tviteru u vezi sa predsedničkim izborima u SAD, u kojima tvrdi da sada ima 73.000.000 glasova, dva miliona više nego pre nekoliko dana.

"Sada 73.000.000 glasova", napisao je Tramp i uz to podsetio na svoju poruku od 7. novembra, u kojoj je naveo da je pobedio na izborima sa osvojenih 71.000.000 legalnih glasova i da je više miliona glasačkih listića za glasanje putem pošte poslato osobama koje ih nisu tražile.

On je u poruci od 7. novembra naveo i da posmatračima nije dozvoljen ulazak u sobe za prebrojavanje glasova i ocenio da su se dogodile "loše stvari, koje nisu dozvoljene našim posmatračima da ih vide".

Tramp je u jednom od današnjih tvitova okačio i članak u kojem se navodi da se prednost Bajdena smanjuje u Arizoni, ali nedovoljno da bi Tramp preuzeo vođstvo i istakao da se prednost demokratskog kandidata u toj saveznoj državi smanjila sa 200.000 glasova na manje od 10.000.

"Ako bismo mogli da revidiramo ukupan broj datih glasova, lako ćemo osvojiti i Arizonu", tvrdi Tramp.

Osvrnuo se i na Severnu Karolinu, upitavši zašto toliko dugo traje prebrojavanje glasova i naveo da će nakon prebrojavanja pobediti i u Džordžiji.

Pensilvaniju i Mičigen je optužio da nisu dozvolili republikanskim posmatračima da uđu u sobe za prebrojavanje glasova, navodeći da je to nelegalno.

On je ponovo izneo tvrdnje da su izbori namešteni, a pohvalio je i guvernera Zapadne Virdžinije, koji je odbio da prizna da je demokratski kandidat Džo Bajden pobedio na predsedničkim izborima.

"Veliki Džim je najveći", napisao je Tramp.

U jednoj od poruka Tramp je kritikovao i Foks njuz, tvrdeći da su njihovi dnevni rejtinzi potpuno propali, a da je tokom vikenda situacija još gora.

Tramp je rekao da je najveća razlika između izbora 2016. i izbora 2020. godine. 

Tramp okrivio softver

Softver za brojanje glasova „Dominion“ izbrisao je 2,7 miliona glasova koje sam osvojio na predsedničkim izborima, tvrdi Donald Tramp.

Tramp je to naveo u objavi na Tviteru u kojoj je napisao da se radi o glasovima osvojenim u celim Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je dodao, samo u Pensilvaniji prebačena je 221.000 njegovih glasova demokratskom kandidatu Džou Bajdenu. Napisao je i da je 941.000 njegovih glasova izbrisana.

Prema njegovim tvrdnjama, u državama u kojima se koristi „Dominion“ sistem, 435.000 njegovih glasova pripisano je Bajdenu.

Pojedini američki mediji proglasili su već Džoa Bajdena pobednikom na predsedničkim izborima, ali Tramp to osporava zbog izbornih neregularnosti.

Izvor: RTS, B 92

Donald TrampSADpredsednički izboriDžo Bajden
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva