:

:

TV Most

Foto: CNN

clock

Februar 07, 2020   8:41

0

31

Tramp napao političke protivnike na Molitvenom doručku

Američki predsednik Donald Tramp je u govoru na tradicionalnom Molitvenom doručku optužio demokrate koji su podržavali njegov opoziv, posebno predsedavajuću Predstavničkog doma Nensi Pelosi i republikanskog senatora Mita Romnija koji je jedini glasao za njegovu smenu u Senatu.

 

Američki predsednik Donald Tramp prethodno je u govoru u Beloj kući proslavio oslobađajuću presudu u Senatu.

"Priznaću, u životu sam nekada loše postupao, ali nije bilo namerno", rekao je Tramp. "Ali ovo je krajnji rezultat", dodao je pokazujući naslovnu stranu "Vašington Posta" na kojoj je pisalo "Tramp je oslobođen".

Publika u beloj kući, koju su uglavnom sačinjavali njemu bliski ljudi, pojedini članovi kabineta, republički zakonodavci i osoblje Bele kuće, aplaudiralo mu je u više navrata tokom govora koji je trajao sat vremena.

Predsednik je posebno kritikovao republikanskog senatora, Mita Romnija, koji je jedini republikanac koji je glasao da je Tramp kriv za zloupotrebu položaja.

Romni, "propali predsednički kandidat", rekao je Tramp, "koristi religiju kao škrtac."

Romnei je poznt kao član mormonske crkve koja je dominantna religija u njegovoj matičnoj državi Juta.

Ranije tokom dana, na godišnjem Nacionalnom molitvenom doručku, Tramp je po prvi put reagovao posle završetka suđenja u Senatu.

"Ne volim ljude koji koriste svoju veru kao opravdanje za činjenje onoga što znaju da nije u redu. Ni ja ne volim ljude koji kažu ‘Molim se za tebe‘, kada znaju da to nije tako. Toliko je ljudi povređeno i ne možemo da tek tako pređemo preko toga", rekao je Tramp.

Tramp je odbio i da se pozdravi sa predsedavajućom Predstavničkog doma Nensi Pelosi, a dok je ona govorila, Tramp je prekrstio ruke i okrenuo joj leđa.

Izvor: RTS

Donald TrampMolitveni doručakNensi Pelosi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva