:

:

TV Most

Foto: Tanjug

SAD

clock

Oktobar 26, 2018   20:33

0

120

Tramp: Ne dozvolimo da političko nasilje pusti korene u SAD

Nikada ne smemo dozvoliti da političko nasilje pusti korene u SAD, poručio je danas američki predsednik Donald Tramp komentarišući hapšenje zbog sumnjivih paketa sa eksplozivnim napravama.

Tramp je rekao da je obavešten o celom slučaju i poručio da će pošiljaocu paketa biti suđeno "do najdaljih granica koje zakon podrazumeva".

„Ovi teroristički akti su odvratni i za njih nema mesta u našoj državi. Nikada ne smemo da dozvolimo da političko nasilje pusti korene u Americi“, rekao je Tramp, prenosi AP.

Muškarac koji je uhapšen a koji se dovodi u vezu sa slanjem paketa, identifikovan je kao Cezar Sajok (56), i ključni je a možda i jedini osumnjičeni u tom slučaju, izjavio je danas neimenovani policijski zvaničnik, a preneo je Rojters.

Taj zvaničnik je želeo da ostane anoniman, a kazao je da se hapšenje dogodilo na parkingu prodavnice autodelova u gradu Plantejšon na Floridi.

Prethodno je AP preneo da je portparolka Ministarstva pravde Sara Isgur Flores saopštila da je danas uhapšena jedna osoba u vezi sa tim slučajem, a da će federalne vlasti objaviti više informacija na konferenciji za novinare.

Ranije je saopšteno da je broj poslatih sumnjivih paketa sa eksplozivnim napravama ručne izrade porastao na 12.

Sumnjivi paket pronađen je danas na Floridi, a bio je adresiran na demokratskog senatora Korija Bukera, javili su TV mreže CNN i MSNBC. CNN je takođe javio da njujorška policija istražuje i odvojeni slučaj sumnjivog paketa u jednoj pošti u tom gradu. Sumnjivi paket bio je upućen i bivšem direktoru američke obaveštajne službe Džejmsu Klaperu.

Više paketa sa improvizovanim bombama presretnuto je u proteklih nekoliko dana u SAD. Paketi su, između ostalih, bili namenjeni bivšem predsedniku Baraku Obami, bivšoj predsedničkoj kandidatkinji Hilari Klinton, ali i Si-En-Enu.

Nijedna bomba nije eksplodirala i niko nije povređen.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva