:

:

TV Most

clock

Novembar 10, 2020   21:54

0

180

Tramp ne odustaje: Pobedićemo; Bajden: Sramota

Američki predsednik Donald Tramp i dalje ne priznaje poraz na predsedničkim izborima u SAD, a u nizu tvitova koje je danas objavio, ponovo je govorio o masovnoj prevari i ponovio da će pobediti.

"Pobedićemo. Veoma napredujemo. Rezultati će početi da stižu sledeće nedelje. Ponovo ćemo napraviti Ameriku velikom", napisao je Tramp na svom Tviteru.

Trampov izborni štab podneo je u ponedeljak tužbu pred saveznim sudom u Pensilvaniji, tražeći da se spreče državni zvaničnici da potvrde pobedu demokratskog kandidata Džoa Bajdena u toj saveznoj državi.

"Jako napredujemo! Rezultati će početi da stižu naredne nedelje, Učinite Ameriku ponovo velikom", napisao je u jednoj od objava.

U sledećoj je dodao:

"Pobedićemo".

Ubrzo potom je upozorio na da treba paziti na "masovne zloupotrebe brojanja glasačkih listića", i poručio da treba zapamtiti da je, kao i u slučaju vakcine protiv korona virusa, bio u pravu.

"Zloupotreba prebrojavanja glasova", poručio je Tramp u još jednoj poruci.

U jednoj od poruka citirao je advokata Kena Stara, koji je rekao da je produženje roka za tri dana za prebrojavanje glasova putem pošte "ustavna lakrdija".

"Pravnici se slažu!", poručio je Tramp.

Na osnovu prebrojanih glasova na izborima za predsednika SAD pobedio je kandidat demokrata Džo Bajden, ali Tramp stalno navodi da su izbori pokradeni i da će to dokazati, a njegov pravni tim je pokrenuo procese pred sudom.

Bajden: Sramota to što Tramp ne priznaje rezultat izbora

Izabrani predsednik SAD Džo Bajden izjavio je danas da je sramotno to što njegov republikanski protivkandidat i aktuelni predsednik Donald Tramp nije priznao rezultat izbora.

Obraćajući se na događaju u Delaveru, Bajden je rekao da je tranzicija u toku, uprkos tome što Tramp odbija da prihvati rezultate izbora, prenosi Rojters.

On je dodao da se nada da će izaći s imenima za bar neke pozicije u Kabinetu do Dana zahvalnosti, koji se obeležava 26. novembra.

Bi-Bi-Si: Gde je Tramp trenutno?

Američki predsednik poslednji put viđen je u javnosti prilikom povratka u Belu kuću tokom vikenda, a nakon što je neko vreme igrao golf u Virdžiniji.

Kako prenosi Bi-Bi-Si on je i u subotu igrao golf kada je dobio informaciju da je njegov protivkandidat na osnovu projektovanih rezultata pobedio na američkim izborima.

Od tada, Tramp se nije pojavio u javnosti niti ima ijedno javno pojavljivanje zakazano ove nedelje.

Dodaje se da on najverovatnije radi u Ovalnom kabinetu, s obzirom da su oko zdanja raspoređeni marinci koji ga čuvaju, što ukazuje na njegovo prisustvo u Beloj kući.

Tramp sutra prvi put u javnosti od proglašenja pobede Bajden

Američki predsednik obići će sutra Nacionalno groblje Arlington, što će biti njegovo prvo pojavljivanje u javnosti otkako je proglašena pobeda demokratskog kandidata Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD tokom vikenda, saopštila je Bela kuća.

Tramp i prva dama Melanija Tramp obići će groblje kako bi obeležili Dan Veterana, rekao je portparol Bele kuće Džad Dir za Rojters.

 Pompeo: Biće to laka tranzicija za Trampa


Američki državni sekretar Majk Pompeo odbija da prihvati pobedu Džoa Bajdena na predsedničkim izborima i danas je izjavio u Stejt departmentu da će "tranzicija u drugu Trampovu administraciju" biti laka.

"Biće to laka tranzicija u drugu Trampovu administraciju. Tačno. Svet gleda šta se događa. Prebrojaćemo sve glasove, a kada to uradimo biće ponovo prebrojani elektorski glasovi", rekao je Pompeo, prenosi CNN .

Izvor: RTV, T a n j u g

Donald TrampDžo BajdenSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva