:

:

TV Most

Foto: Al Džazira

clock

Januar 03, 2020   22:59

0

170

Tramp o likvidaciji Sulejmanija: Uradili smo to da zaustavimo rat

Američki predsednik Donald Tramp rekao je da je odobrio napad na iranskog generala Sulejmanija zbog toga što je planirao "direktne i zlokobne napade" na Amerikance.

 

Tramp je naveo da je Sulejmanija trebalo da uklone njegovi prethodnici i svoju odluku ocenio kao zastrašivanje, a ne kao akt agresije, prenosi Si-En-En.

"Sinoć smo preduzeli mere kako bismo zaustavili rat. Nismo to preduzeli kako bismo započeli rat", rekao je Tramp i dodao da su Sulejmanija "uhvatili na delu i završili sa njim".

Američki predsednik je dodao da SAD ne tragaju za promenom režima i da njegova zemlja ima najbolju obaveštajnu službu na svetu.

"Ukoliko su Amerikanci bilo gde u opasnosti, mi smo sve te mete već u potpunosti identifikovali i ja sam spreman da preduzmem sve što je potrebno, a to se naročito odnosi na Iran", rekao je Donald Tramp u obraćanju novinarima iz njegove rezidencije na Floridi.

U noćašnjem napadu američkih dronova u Bagdadu ubijen je iranski general Kasim Sulejmani, komandant jedinica za specijalne operacije. U napadu je poginuo i jedan od čelnika proiranskog PMF-a Abu Mahdi el Muhandis.

Izvor: RTS

Donald TrampIranSADSulejmani
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva