:

:

TV Most

Foto: Танјуг

SAD

clock

Oktobar 02, 2019   12:10

0

133

Tramp o migrantima: Pucajte im u noge, rovove napunite zmijama

Američki "Njujork tajms" objavio je delove knjige "Granični ratovi: Trampov napad na imigraciju", u kojoj se navodi šta je američki predsednik Donald Tramp predlagao svojim saradnicima da se preduzme protiv ilegalnih migracija iz Meksika u SAD.

Donald Tramp je predlagao da se ilegalne migracije zaustave tako što će migrantima pucati u noge kako bi ih usporili, napraviti rovovi puni zmija i aligatora, postaviti šiljci na vrh zida ili ga elektrificirati, pišu novinari Majkl D. Šir i Džulija Hiršfeld Dejvis u knjizi koja će biti objavljena 8. oktobra.

Takođe, naredio je saradnicima da zatvore 2.000 kilometara granice sa Meksikom – do podneva sledećeg dana, ali je nekon nekoliko dana odustao od toga.

U knjizi se navodi da je Tramp to rekao tokom niza sastanaka sa svojim savetnicima tokom marta, prenose britanski mediji.

"Činite da izgledam kao idiot", vikao je Tramp na saradnike koji se nisu složili sa njegovim idejama.

Među prisutnim saradnicima na tom sastanku bili su tadašnja državna sekretarka za bezbednost Kirstjen Nilsen, sekretar za odbranu Majk Pompeo i tadašnji savetnik, inače njegov zet, Džared Kušner, koji su napustili sastanak u panici.

Kako se navodi, Tramp je imao i ideju da se granični zid ofarba u crno, kako bi apsorbovao što više toplote, što bi penjačima na zid otežalo prelazak, a razmišljao je i o konstrukciji površine koja bi onemogućila penjanje, kao i zaobljene metalne cilindre, međutim to mu se estetski nije svidelo.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva