:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Januar 21, 2020   8:05

0

43

Tramp o najavi uvođenja avio-linije Beograd–Priština: Još jedna pobeda

Predsednik SAD Donald Tramp oglasio se na svom Tviter nalogu povodom potpisivanja pisma o namerama o obnovi avio-linije Beograd–Priština, uz ocenu da je to "još jedna pobeda".

"Svi su govorili da se to ne može ostvariti. Međutim, prvi put u poslednjih dvadeset pet godina, biće uspostavljeni direktni letovi između Srbije i Kosova. Još jedna pobeda – zahvaljujući ambasadorima Robertu O'Brajenu i Ričardu Grenelu", napisao je Donald Tramp na Tviteru, uz fotografiju sa ceremonije potpisivanja sporazuma.

Delegacija Ministarstva privrede Srbije potpisala je u Berlinu pismo o namerama sa kompanijom "Lufthanza" o obnovi avio-linije Beograd–Priština.

Kako se navodi, obnova avio-linije između Beograda i Prištine olakšala bi putovanje i komunikaciju građanima svih nacionalnosti i učinila Prištinu bližom Beogradu i obrnuto.

Pismo o namerama potpisano je u prisustvu ambasadora SAD i specijalnog izaslanika američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela i američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Roberta O'Brajena.

Izvor: RTS

Donald Trampavio-linijaBeograd-Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva