:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2018   15:31

0

218

Tramp pisao Vučiću: Bila bi šteta propustiti priliku za mir

Sporazum između Srbije i Kosova je nadohvat ruke, naveo je američki predsednik Donald Tramp u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Prenosimo pismo u celosti.

"Dragi gospodine predsedniče,

Bilo je zadovoljstvo videti Vas u Parizu tokom proslave Dana primirja. Sjedinjene Države cene vaše liderstvo, posebno u obezbeđivanju pune normalizacije odnosa sa Kosovom.

S obzirom na to da ulazite u završnu fazu postizanja sporazuma sa Kosovom, koji će doneti dugo željeni mir u regionu, ohrabrujem Vas da iskoristite ovaj trenutak i upotrebite političko liderstvo u donošenju odluka koje bi zadovoljile interese obeju zemalja. Bila bi ogromna šteta da se propusti ova jedinstvena prilika za mir, bezbednost i ekonomski rast.

Takođe, apelujem na obe strane da što pre postignu dogovor o normalizaciji i da se uzdrže od postupaka koji to otežavaju. Mirni i produktivni odnosi između Srbije i Kosova bili bi prekretnica za region. Sjedinjene Američke Države su spremne da u tome pomognu.

Sporazum između Srbije i Kosova je na dohvatu ruke. Radujem se prilici da Vas i predsednika Hašima Tačija ugostim u Beloj kući, kako bismo proslavili ono što bi predstavljalo istorijski sporazum", navodi se u pismu predsednika Donalda Trampa upućenog predsedniku Vučiću.

Američki predsednik uputio je pismo 14. decembra, a na taj dan je, inače, usvojen zakon o transformaciji Bezbednosnih snaga Kosova u vojsku. Pismo od Trampa dobio je i kosovski predsednik Hašim Tači.

Izvor: TV Most, saopštenje

TrampVučićpismo
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva