Tramp u Berlin šalje vojnika koji je protiv muslimanske mafije na Kosovu

:

:

TV Most

Foto: kosovapress

clock

Avgust 05, 2020   22:31

0

40

Tramp u Berlin šalje vojnika koji je protiv muslimanske mafije na Kosovu

Potencijalni naslednik Ričarda Grenela na mestu ambasadora SAD u Berlinu, penzionisani pukovnik Daglas Mekregor našao se na udaru zapadnih mejnstrim medija zbog poverenja koje uživa kod američkog predsednika, ali i izjava o mafijaškoj državi Kosovo*.

Sudeći po napisima u tim medijima, najveći negativac u Americi, veći i od samog Trampa je potencijalni naslednik Ričarda Grenela na mestu američkog ambasadora u Berlinu, penzionisani pukovnik Daglas Mekregor.

Strah od Mekgregora prvi je proširio Si-en-en u opširnom tekstu na svom portalu naslovljenim „Ambasador u Nemačkoj vređa migrante i izbeglice i traži vojni angažman na granici sa Meksikom“, a posle su nastavili i ostali.

Trampov „zlikovac“ nasleđuje Grenela u Berlinu

U tekstu se citiraju brojne Mekregorove izjave poput one da „muslimanski migranti dolaze u Evropu sa ciljem da Evropu na kraju preoblikuju u Islamsku državu“ili da se zalagao da američka vojska na granici sa Meksikom dobije „pravo da puca na ilegalne imigrante“.

Zapadni mejnstrim mediji „plaše“ se Mekregora iz više razloga, kaže za Sputnjik Srđa Trifković, spoljnopolitički urednik američkog časopisa „Hronikls“.

„Sama činjenica da je bio razmatran za savetnika za nacionalnu bezbednost kad je Tramp otpustio Džona Boltona u septembru prošle godine, ukazuje da on uživa izvesno poverenje predsednika, a što se Si-en-ena i medijske mašine tiče, neko ko uživa poverenje predsednika Trampa, po definiciji mora da bude zlikovac“, kaže Trifković.

Planer agresije na SRJ protiv „muslimanske mafije na Kosovu“

Mekrogor se našao na udaru mejnstrim medija i zbog izjave da su Amerikanci „intervenisali protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba na Kosovu i postavili suštinski muslimansku mafiju za rukovođenje tom zemljom i nazvali je velikom uspehom za demokratiju“.

„Ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji. Nikada neće biti naši prijatelji. Oni su neizlečivo neprijateljski raspoloženi. Govorim o sunitskim islamistima“, dodao je Mekregor. S druge strane, Mekregora je zbog vojničkih zasluga u NATO agresiji na SRJ Bil Klinton odlikovao „Medaljom za Kosovo“.
Trifković kaže da je Mekgregor bio jedan od planera operacije NATO-a protiv SRJ 1999. godine kao vojnik profesionalac, odnosno da ga niko nije pitao da li tu akciju odobrava i šta o njoj misli.

„On je naprosto bio deo tima koji je po 'Pe esu' pripremao tu akciju. Međutim, kada se demobilisao, odnosno kad se penzionisao iz vojske, on je onda imao slobodu da o tome izrekne svoj politički sud. Dakle, nije nužno došlo do nekog velikog preokreta, jer šta je on privatno mislio o dotičnoj operaciji, značilo je da ukoliko se oglasi sa svojim neodobravanjem, da on mora da napusti službu“, smatra naš sagovornik.

Na isti način su, nakon što su izašli iz političkih angažmana, mnogi učesnici u raspadu Jugoslavije u svojim memoarima nastupali potpuno drugačije nego kad su bili neposredno angažovani, podseća Trifković.

Tipično je za učesnike zbivanja na našim prostorima je da mogu slobodno da progovore tek kad više nisu u aktivnoj službi, naglašava sagovornik Sputnjika.

Izvor: Sputnik.rs

KiMGrenelSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva