:

:

TV Most

clock

Avgust 13, 2019   21:22

0

238

Tramp: U Hongkongu teška situacija, Kina premešta vojsku

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je da je situacija u Hongkongu, gde traju višednevni protesti, veoma teška, ali i naveo da se nada da će se završiti dobro za sve, uključujući Kinu.

"Stvar oko Hongkonga je veoma teška situacija, veoma teška. Videćemo šta će se desiti. Nadam se da niko neće biti povređen, ubijen", rekao je Donald Tramp novinarima. 

Američki predsednik je zatim na Tviteru naveo da ima saznanja američkih obaveštajnih službi da kineska vlada pomera vojsku ka granici sa Hongkongom i pozvao na uzdržanost.

Rojters navodi da nije jasno da li Tramp govori o novim pokretima vojske ili o onima o kojima su mediji već javili ranije danas.

"Naši obaveštajci su nas informisali da kineska vlada pomera trupe ka granici sa Hongkongom. Svi treba da budu uzdržani i sigurni", napisao je američki predsednik na Tviteru.

Tramp traži punu istragu o Epstajnovoj smrti

Tramp je zatražio  punu istragu o okolnostima smrti milijardera Džefrija Epstajna u federalnom zatvoru na Menhetnu, gde je čekao suđenje za za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje.

"Kažemo da želimo istragu. Želim punu istragu i to ću apsolutno zahtevati. To naš državni tužilac, naš sjajan državni tužilac radi. On sprovodi punu istragu", rekao je Tramp.

Državni tužilac Vilijam Bar prethodno je obećao da će sprovesti istragu o Epstajnu i posle njegove smrti i naložio inspektorima ministarstva pravde da se time pozabave.

Američki mediji su preneli da je Epstajn u subotu izvršio samoubistvo u zatvoru i da je pronađen mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru na Menhetnu.

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva