Tramp u razgovoru sa Putinom: Smanjenje proizvodnje nafte stabilizuje energetsko tržište

:

:

TV Most

clock

April 13, 2020   8:58

0

51

Tramp u razgovoru sa Putinom: Smanjenje proizvodnje nafte stabilizuje energetsko tržište

Američki predsednik Donald Tramp je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom pozdravio odluku o smanjenju proizvodnje nafte koja će stabilizovati globalna finansijska i energetska tržišta, navodi se u saopštenju Bele kuće.

„Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp zahvalio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu za rad sa Saudijskom Arabijom i drugim proizvođačima nafte, što je smirilo globalna energetska tržišta“, ističe se u saopštenju pres-službe.

„Predsednik Tramp pozdravio je odluku Rusije da se vrati na nivo proizvodnje u skladu sa stabilnošću na svetskom finansijskom i energetskom tržištu“.

Kako je saopštio Kremlj, strane su, osimn sporazuma OPEK plus, razgovarale i o aktualnim pitanjima osiguranja strateške bezbednosti.

Američki lider takođe je odvojeno razgovarao i sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom bin Salmanom el Saudom, u kome se zahvalio saudijskoj strani na saradnji sa Rusijom i drugim zemljama-proizvođačima nafte na normalizaciji situacije na globalnom energetskom tržištu.

Prethodno su Putin, Tramp i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud u zajedničkom telefonskom razgovoru odobrili postizanje sporazuma o smanjenju proizvodnje nafte.

Zemlje koje ulaze u sastav OPEK plus su se u nedelju na vanrednom sastanku putem video-konferencije dogovorile da se proizvodnja nafte smanji za 9,7 miliona barela dnevno.

Izvor: Sputnjik

TrampPutinnaftaOPEK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva