:

:

TV Most

clock

Avgust 26, 2019   18:41

0

208

Treća pobeda odbojkašica na EP, savladana i Francuska

Srbija – Francuska 3:1 (25:19, 25:13, 17:25, 25:23). Odbojkašice Srbije zabeležile su i treći trijumf na Evropskom prvenstvu, pošto su u Ankari savladale Francusku. Naredni meč izabranice Zorana Terzića igraju u sredu, a protivnik je selekcija Grčke.

 

Srbija nastavlja sa pobedama na Evropskom prvenstvu. U trećoj utakmici na šampionatu odbojkašice su savladale Francusku sa 3:1, uz proenljivu igru.

Posle nešto sporijeg početka, Srbija osvaja prvi set 25:19, a kada je osvojen i drugi deo igre rezultatom 25:13 – očekivao se brzi završetak meča.

Ipak, Francuska se probudila u trćem setu. Druga postava, koju čine mlade odbojkašice, zaigrala je srčanije i uspela da osvoji treći set rezultatom 25:17, pritom su Francuskinje osvojile poslednjih 10 poena u setu.

U četvrtom setu viđena je velika borba. Izjednačeno je bilo do samog kraja, kada Srbija, na iskustvo i borbenost, dolazi do 25:23 i pobede od 3:1 u setovima.

Selektor Zoran Terzić mešao je karte na ovom meču. Sredinom drugog seta izmenjene su Mihajlović, Bošković i Ognjenović, što je donekle i prouzrokovalo pad u igri.

Ipak, Srbija je stigla do treće pobede na šampionatu, sa maksimalnih devet osvojenih bodova.

Naredni protivnik evropskih i svetskih šampionaki je selekcija Grčke, a taj meč na programu je u sredu.

Izvor: RTS

odbojkaEPSrbija-Francuska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva