:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2021   7:43

0

54

Treća sednica SBUN zbog sukoba Izraela i Palestine

Savet bezbednosti UN-a održaće 3. sednicu u ovoj nedelji o izraelsko-palestinskim sukobima, a za razliku od prethodnih, sastanak danas treba da bude otvoren za javnost.

Tunis, Norveška i Kina zatražile su da se danas zakaže još jedan vanredni sastanak Saveta bezbednosti UN-a povodom pogoršanja neprijateljstava između Izraela i Palestinaca, uprkos stalnom američkom otporu da ovo telo preuzme aktivnu ulogu u rešavanju sukoba, prenosi „Tajms of Izrael“.

iNa prethodnim sednicama, SAD su se suprotstavile zajedničkim izjavama SB za koje su navele da bi bile „nekorisne“ za obustavljanje nasilja, a nova sednica bi trebalo da bude javna uz učešće Izraela i Palestinaca, na osnovu izjava diplomata, navodi izraelski list.

Savet je od ponedeljka već održao dve video konferencije iza zatvorenih vrata, a SAD, bliski izraelski saveznik, usprotivile su se usvajanju zajedničke deklaracije, za koju su navele da neće pomoći u smirivanju tenzija.

Prema diplomati koji je govorio pod uslovom da ostane anoniman, Palestinci su lobirali da se i treći sastanak SBUN održi za manje od nedelju dana, a Izrael je insistirao na tome da se Savet bezbednosti ne meša u sukob, što je zahtev sa kojim se Vašington do sada slagao.

Prema nekoliko izvora, 14 od 15 članova Saveta bilo je za usvajanje zajedničke deklaracije ranije u sredu čiji je cilj smanjenje napetosti.

Izvor: Танјуг

SB UNPalestinaIzrael
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?