:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2020   16:30

0

18

Trgovina i telekomunikacije prioriteti saradnje Srbije i Češke

Trgovina i telekomunikacije prioritetne su oblasti saradnje Srbije i Češke i potrebno je nastaviti rad Mešovitog komiteta, saglasili su se danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Češke u Srbiji Tomaš Kuhta.

Kako je saopštilo ministarstvo, ambasador Kuhta izrazio je zadovoljstvo poslovanjem čeških kompanija u Srbiji i najavio da i druga češka preduzeća planiraju investicije u Srbiju.

On je izdvojio projekat "Avala film" ističući njegov značaj za srpsku filmsku industriju i najavio izgradnju obrazovne filmske institucije u okviru projekta, kao i veliki studio za snimanje filmova.

Ambasador je istakao i značajnu priliku za uvoz srpskih proizvoda iz oblasti hemijske proizvodnje, proizvodnje guma i poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ministarka Matić je naglasila da je od posebnog značaja saradnja sa PPF grupom i podsetila da ministarstvo raspisuje pozive operatorima za zajedničku izgradnju širokopojasne mreže u ruralnim područjima.

Učesnici sastanka zaključili su da je rast trgovinske razmene dobar pokazatelj ekonomske saradnje dve zemlje i izrazili očekivanje za dalji razvoj saradnje posebno sa očekivanom ekonomskom stabilizacijom naredne godine.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva