:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Septembar 22, 2021   16:38

0

28

Tri opštine sa juga Srbije traže da budu izuzete od odluke Prištine

Predstavnici Albanaca iz opština Preševo, Medveđa i Bujanovac sa juga centralne Srbije, zatražili su danas od privremenih institucija u Prištini da građani tih opština budu izuzeti od odluke o reciprocitetu registarskih tablica.

 

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa rekao je Radiju Slobodna Evropa da je danas privremenim institucijama poslat zahtev o izuzimanju te tri opštine, kako bi se svim građanima, bez obzira na nacionalnu pripadnost, omogućila potpuna sloboda kretanja.

"Poslali smo zahtev da se iz odluke izuzmu opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa. Ne Albanci ili Srbi, već te tri opštine koje su veoma povezane sa Kosovom iz kojih ljudi svakodnevno putuju na Kosovo", rekao je Mustafa.

Prema njegovim rečima, za albansku nacionalnu zajednicu odluka Prištine je politički razumljiva, ali je njena primena diskutabilna, jer Albance iz tzv. Preševske doline dovodi u poziciju taoca u nadmudrivanju Prištine i Beograda.

"Mi podržavamo svaku odluku Prištine koja osnažuje državnost Kosova, ali nas ovaj potez čini taocem u nadmudrivanju Prištine i Beograda. Ona je najviše pogodila Albance iz Preševske doline koji su porodično, istorijski i tradicionalno veoma povezani sa Kosovom", rekao je Mustafa.

Kako je dodao, čeka se odgovor iz Prištine, kao i da se čeka i na prelazima Končulj i Mučibaba u dugačkim kolonama automobila za dobijanje kosovskih probnih tablica.
 

Izvor: T a n j u g

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?